Over ons

Wij  (Mark en Mart)  begonnen beiden op jonge leeftijd met muziek maken. Mark ging op accordeonles in Helmond en Mart leerde trompet spelen bij de fanfare in Peij-Echt.  Begin zeventiger jaren kwamen beiden onafhankelijk van elkaar  in de folkmuziek terecht. Mark speelde inmiddels naast accordeon ook trekharmonica en concertina. Mart had de trompet ingeruild voor gitaar en andere snaarinstrumenten, saxofoon en doedelzak.

Enkele jaren later speelden we allebei Nederlandse volksmuziek:  Mark bij de Brabantse groep Volkoren, in het Nijmeegse Pijpekruid en daarna in cajunband Captain Gumbo, Mart bij de eveneens Nijmeegse groep ’t Luiaerdsgild, later in klezmergroep Kalarash. Vanaf 1980 begonnen we samen te spelen in de Nijmeegse groep Volluk.

Onder de naam ’t Luiaerdsgild werden we in 1980 door de gemeenten Nijmegen en Arnhem gevraagd om schoolvoorstellingen te maken,  later gingen we dat landelijk doen voor Stichting het Schoolconcert, later NIKOS, LOKV en UitdeKunst. We speelden tot 2005 ruim tweeduizend voorstellingen in het middelbaar onderwijs en in de bovenbouw basisonderwijs. Daarna speelden we als duo onder de naam  Kruis en Mol  samen nog meer dan vierduizend voorstellingen voor de onderbouw van het basisonderwijs tussen 1983 en heden.

Meer over Mart, zie zijn website 

Meer over Mark, zie zijn website